lesjoncquiers_5 lesjoncquiers_4 lesjoncquiers_3 lesjoncquiers_2 lesjoncquiers_1
Dé ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers
Les Joncquiers

Home

Aire naturelle 'Les Joncquiers' ligt in het 'Parc Naturel du Luberon' in de Vaucluse, één van de mooiste streken van de Provence, in Zuid Frankrijk. Deze streek staat bekend om z'n strakblauwe hemel, stralende zon en zuivere lucht en de talrijke pittoreske dorpjes.

Ons terrein bevindt zich op een zuidelijke helling tegenover de Mourre Nègre, het hoogste punt van de Luberon (1125m), drie kilometer van het dorpje Saint Martin de Castillon.

Verblijf op en toegang tot de camping uitsluitend vanaf 18 jaar.

Er zijn in totaal 30 staanplaatsen. Het merendeel onder eeuwenoude eiken of zonlichtfilterende acacia's. Tevens is er een aantal zonnige plekken met prachtig uitzicht op de Luberon. Tentkampeerders kunnen eventueel kiezen voor het autovrije gedeelte van ons terrein.

Er is een heerlijk zwembad aanwezig om lekker af te kunnen koelen op warme dagen of om wat baantjes te trekken.

Op ons terrein zijn 3 eenvoudige sanitairblokken. Aangezien het water zeer schaars is in de Provence hebben we besloten om onze warmwatervoorziening uit te rusten met muntautomaten, zodat er niet onnodig veel water wordt verbruikt.

Bij het kampeerterrein staat ook een luxe vakantiehuis voor 2 personen, gîte Jardin d'été, en een kleiner vakantiehuisje voor 2 personen, La Détente.

Honden zijn op ons terrein niet toegestaan.

2011: ANWB Kampeer en Caravan Kampioen maart 

"Dit zijn ze. We weten het zeker. De 100 aller-, áller-, állerleukste, mooiste, charmantste, fijnste, kleinste, gezelligste, lekkerste, prachtigste campings van Frankrijk."

2009: door de ANWB genomineerd voor de titel "ANWB camping van het jaar 2009" in de categorie "Petits campings de charme".